DC's Gods and Monsters, Star Wars Visions en Bad Boys 4

Featured Video Play Icon
Speelgoed figuren en poppetjes

Aflevering 96 van Nerd Culture staat op deze zondagochtend voor je klaar. Ze gaan het in deze aflevering hebben over het jaar 1996 in pop culture, de plannen van James Gunn voor DC Studios, het tweede seizoen van Star Wars Visions en de aankondiging van Will Smith en Martin Lawrence over Bad Boys 4.

Het jaar 1996 was wederom een jaar waar er een aantal grote blockbusters uitkwamen en het jaar waarin Will Smith definitief doorbrak als filmster op het grote doek met Independence Day. Maar laten we zeker niet Tom Cruise z'n reboot van Mission Impossible vergeten, een franchise die 27 jaar later nog steeds bestaat. Of wat dacht je van Warner Brother's Space Jam waarin de Looney Tunes Michael Jordan ontvoeren om hem een basketbalwedstrijd in de ruimte te laten spelen.

Natuurlijk was de grootste aankondiging deze week die van James Gunn. De nieuwe studio baas van DC deelde zijn plannen voor de eerste fase onder het bewind van Gunn & Safran. Zo heet deze fase de Gods and Monsters saga en zullen vrijwel alle films, TV series en video games in het teken staan van dit thema. Ook liet James Gunn weten dat Todd Phillips zijn Joker en Matt Reeves zijn Batman nog steeds in hun eigen wereld zullen bestaan en dat deze projecten vallen onder Elseworld universa. 

Een van de grootste verrassingen uit de koker van Lucasfilm de afgelopen jaren met betrekking tot Star Wars is toch wel het Visions project. Voor het eerste seizoen mochten verschillende Aziatische studio's aan de slag met de Star Wars franchise en kregen zijn carte blanche om deze producties met volledige creatieve vrijheid op te zetten. Voor het tweede seizoen hebben Disney+ en Lucasfilm nu alle betrokken studios en episodes bekendgemaakt. The house of the mouse kiest dit keer voor een iets andere insteek door meer diversere studio's van over de hele wereld aan te stellen. Wij blijven het project in elk geval met grote interesse volgen!

Geef een reactie