Featured Video Play Icon

JJ zegt het altijd treffend: 'Als de bladeren van de bomen donderstralen, dan weet je dat er een nieuwe editie van FIFA aankomt'. En zie hier, FIFA 23 is gearriveerd. Volgend jaar kan de beste man deze opmerking overigens niet meer maken, want dan heet de game niet langer FIFA. Maar dat terzijde. Eerst maar eens deze editie bekijken. Deel 23 komt zoals altijd uit op alle consoles inclusief de wasmachine. Maar dat weten we al vooraf. Wat we niet weten is of er eindelijk eens wat vernieuwing te vinden is in het spel. Of hebben we te maken met een kopie van de versie van 2022, dat een kopie was van de versie van 2021, dat een kopie was van... Enfin, je begrijpt het wel. JJ en Koos hebben de game gespeeld en dit is hun oordeel in de FIFA 23 review.

FIFA 23 dus. Cross gen, maar met verschillen tussen de oude generatie en de next gen's. Zo kun je alleen op de PS5 en de Xbox Series Z/S genieten van Hypermotion 2.0. Jouw spelers dansen nu nog soepeler over het veld. En wordt er een sliding ingezet, dan vliegen de graspollen je om de oren. Echt nieuwe modes zijn er niet. De game draait nog steeds vooral om FUT. En daar moet je wat mee hebben. Net als bij NBA 2K23 het geval was kan zo'n mode ook parasiteren op de rest van de content. Immers aan FUT verdient EA veel geld, aan de rest niet zo veel. Hoe ergerlijk vinden de beide heren dit? Zien ze nog andere verschillen?

Voetbal is een van de grote passies van JJ en Koos. En JJ stopt elk jaar honderden uren in FIFA. Is dat dit jaar ook nog het geval? Worden de heren nog warm van het spel, nu er geen enkele concurrentie meer is? Je gaat het allemaal zien en horen in de FIFA 23 review.

Geef een reactie