The Callisto Protocol Review

Featured Video Play Icon

The Callisto Protocol is een titel waar ze bij Gamekings best al een tijd naar uitkijken. Het is een duistere survival horror game ontwikkeld door Striking Distance Studios en geregisseerd door niemand minder dan Glen Schofield. Deze man was verantwoordelijk voor een franchise die zij hoog hebben zitten: Dead Space. Toen ze hoorden en in de eerste trailer zagen dat Schofield opnieuw het duistere Dead Space universum wilde verkennen, waren ze vrijwel allemaal enthousiast. En nu is hij er. Beschikbaar voor de PC, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S. Jasper en Koos namen het spel onder handen. Konden zij na het voorbij laten gaan van de credits nog slapen of was het slappe hap? Is deze game kanshebber voor de top 10 GOTY 2022? Het antwoord ga je zien en horen in de The Callisto Protocol review.

In The Callisto Protocol kruip je in de huid van Jacob Lee. Deze kerel is een gevangene in de Black Iron Prison op de maan Callisto. Toffe plek om te hangen. De gevangenis wordt aangevallen door een morbide buitenaards ras. En je raadt het al, jij moet je eigen ass uit deze ellende zien te redden. Je bestuurt Jacob, net als bij Dead Space, vanuit het third person perspectief en de belangrijkste informatie wordt weergegeven via een holografische HUD achter op zijn hoofd. Iets wat je al kent als je Dead Space hebt gespeeld. En dat is dan ook een belangrijke vraag bij deze review. Zitten we hier niet gewoon Dead Space 4 te spelen? Of heeft deze game wel degelijk een echte eigen smoel?

The Callisto Protocol is een van de laatste grote titels van 2022. Gaat deze survival horror game nog iets veranderen aan de Eindejaarslijstjes? Is dit een kraker die het ietwat bleke 2022 op het eind nog wat kleur op het gezicht geeft? Jasper en Koos geven jullie het antwoord in deze video.

Geef een reactie