Groentefriet

Featured Video Play Icon

Dol op friet? Maak dan eens groentefriet! Niet alleen lekker, maar ook een makkelijke manier om je groente te eten. Voor groentefriet kan je verschillende soorten groente gebruiken. Denk aan wortel, pastinaak, courgette of pompoen. Maryam laat je zien hoe je groentefriet van wortelen en courgette maakt.

Wil je meer smaak toevoegen? Gebruik dan kruiden zoals (gerookte) paprikapoeder en knoflookpoeder of gedroogde kruiden zoals tijm of rozemarijn.

Groentefriet maken doe je zo

  1. Maak de groente schoon.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C (bij een Airfryer hoeft dit niet).
  3. Schil de groente en snijd ze in frietjes van gelijke grootte. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig gaar worden.  
  4. Meng de groente in een kom met de olie en kruiden naar wens.  
  5. Leg de gesneden groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken tijdens het bakken. 
  6. Bak de groentefrietjes in 20 minuten in de voorverwarmde oven of 15 minuten in de airfryer goudgeel/knapperig. Halverwege de baktijd kun je de frietjes voorzichtig omdraaien om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bakken. 
  7. Haal de bakplaat uit de oven of airfryer en laat de groentefrietjes een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert. 
  8. Je kunt de groentefrietjes serveren met een dipsaus naar keuze (zoals tzatziki, hummus of guacamole).

Geef een reactie