Lasagnesoep

Featured Video Play Icon

Maak jij weleens een eenpansgerecht? Wij zijn fan! Het is makkelijk te maken, super smaakvol en het beste van alles: je hebt weinig afwas. Maryam laat zien hoe je eenpansgerecht lasagnesoep maakt. Een twist op de klassieke lasagne.

Ingrediënten 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram gehakt 
  • 1 winterwortel 
  • 1 courgette 
  • 2 tomaten 
  • 1 theelepel gedroogde basilicum 
  • 1 theelepel gedroogde oregano 
  • Peper naar smaak 
  • 400 gram tomatenblokjes 
  • 1 liter water 
  • 1 groentebouillontablet 
  • 200 gram volkoren lasagnevellen
  • 60 gram ricotta kaas 
  • 100 gram 30+ jonge kaas
  • Verse basilicumblaadjes

Lasagnesoep maken

  1. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.  
  2. Verhit de olie in grote pan en bak de ui 5 minuten zacht. Bak de knoflook 1 minuut mee.  
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.  
  4. Was ondertussen de groente, snijd in blokjes. 
  5. Voeg eerst de wortelen toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan de rest van de groente toe en bak nog 5 minuten mee in de pan.   
  6. Voeg de kruiden toe en bak nog even mee. 
  7. Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en gebroken lasagnevellen toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten sudderen tot de lasagnevellen gaar zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat de lasagnevellen aan de bodem van de pan blijven plakken. 
  8. Schep de ricotta in kleine balletjes en voeg ze toe aan de soep. Roer voorzichtig door tot de ricotta een beetje is gesmolten en zich door de soep heeft verspreid. 
  9. Serveer de lasagnesoep in kommen en garneer met kaas en verse basilicumblaadjes.

Geef een reactie