Gefrituurde kibbeling
Nooit meer in de rij staan bij de visboer voor je kibbeling? Dat kan. Kibbeling kun je namelijk gemakkelijk zelf maken. Eigen kruiden, eigen saus en eigen vis.
Kibbeling
- 500 gram kabeljauw (1 kleine kabeljauw of kabeljauwfilet)
- 120 gram bloem
- 1 donker biertje
- 1 ei
- Snuf zout
Viskruiden
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1½ theelepel mosterdpoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Ravigotte saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraiche
- 2 eetlepels kappertjes
- 4 augurken
- 1 theelepel mosterd
- 10 gram bieslook
- Handje peterselie
- ½ ui
- Peper en zout
Mayonaise
- 1 ei
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels azijn
- 250 milliliter zonnebloemolie
- Zout en peper