Spike Sports Report: GLORY 80

Featured Video Play Icon

Op de persconferentie van GLORY 80 was Badr Hari de grote afwezige, maar dit kwam Arek Wrzosek eigenlijk goed uit. Met de volledige focus op een sterke voorbereiding, is de Poolse heavyweight na zijn vorige winst tegen Badr Hari nóg zekerder van zijn zaak. De legendarische knock-out tijdens GLORY 78 staat nog steeds Wrzosek’s netvlies gebrand, maar als we hem moeten geloven zal dit gevecht er héél anders aan toe gaan dan de vorige keer...

Ook Serkan Ozcaglayan kijkt met plezier terug op zijn vorige gevecht, hét debuut van het decennium. Toch laat hij niks van het lot afhangen en traint hij met de meest indrukwekkende zwaargewichten van SB Gym, zoals Badr Hari en Melvin Manhoef. En Antonio Plazibat? Die wacht met smacht op zijn volgende (titel)gevecht.

In Spike Sports Reports duiken we in de verhalen van de grootste helden in de contact sports en nemen ze jullie mee achter de schermen.

GLORY Collision 3 was een avond om nooit te vergeten voor Jamal Ben Saddik. Niet omdat hij nét naast de titel greep, maar omdat het een spectaculair event was. Volgens sommigen zelfs het gevecht van het decennium. Tijdens GLORY 80 zal Jamal het opnemen tegen ‘The Prince of kickboxing’, Levi Rigters, die in het Gelredome al onbewust bezig was met zijn voorbereiding voor 19 maart. Als we Levi moeten geloven weet hij precies wat de sterke én zwakke punten zijn van Ben Saddik, maar de Belgische heavyweight laat niks van het lot afhangen en is hard aan het werk om van die minpunten, pluspunten te maken.

We hebben allemaal gezien hoe Arek Wrzosek afgelopen jaar zijn grote held Badr Hari versloeg in de ring tijdens GLORY 78. De grote finale waar Badr onderuit ging was even verrassend als shockerend. Badr domineerde namelijk de eerste ronde maar kwam ten val door een hoge trap van zijn Poolse rivaal. Als het aan Wrzosek ligt zal Hari niet de kans krijgen om wraak te nemen op zaterdag 19 maart. Zo vertelt Arek wat hij deze keer anders gaat doen, maar het belangrijkste? Deze keer is er geen respect. Dat belooft wat...

Het is de dag vóór het grootste gevecht uit Levi Rigters’ carrière tot nu toe. En ook voor Jamal Ben Saddik staat er veel op het spel; zijn terugkeer naar de Vlaamse ring. Nu de weging en staredown achter de rug zijn, begint het voor de heavyweights nu écht. Rigters voelt zich fysiek en mentaal sterk, echter vraagt Ben Saddik zich af of ‘The Judge’ er morgen ook zo bij staat.

De grote afwezige was Badr Hari, tot grote frustatie van tegenstander Arek Wrzosek die had gehoopt op een normale weighing/staredown. Middleweights Ertugrul Bayrak en Serkan Ozcaglayan ogen kalm en zelfverzekerd, maar weten ze dit vast te houden tot fightnight?

https://www.youtube.com/watch?v=aAGWH1s6ooE

Wat een avond vol spannende gevechten moest worden kwam tot een abrupt einde tijdens de partij van Arek Wrzosek en Badr Hari. Hiermee kwam de partij van Levi Rigters en Jamal Ben Saddik óók te vervallen tot grote teleurstelling van de heren én de fans. Zowel Rigters als Melvin Manhoef geven hun reactie.

Ondanks alle gebeurtenissen waren er ook hoogtepunten. Zo won Serkan Ozcaglayan zijn bloedstollende gevecht tegen middleweight Ertugrul Bayrak. Ook hem spraken wij direct na zijn overwinning.

Geef een reactie