Boeren van de Toekomst

Featured Video Play Icon

Boeren kwamen de afgelopen jaren vaak boos in beeld omdat ze het niet eens waren met het stikstofbeleid. Is dat alles wat boeren zijn? Boze slopers? In deze serie willen ze uitvinden wie de jonge boeren van de toekomst zijn. Ondanks de kritiek en onzekerheid zijn zij vastberaden om boer te blijven.

Vier jonge boeren nemen ons mee in hun wereld. Wie zijn deze boeren? Waar lopen ze tegenaan? Hoe ziet hun toekomst eruit? Hoe verschilt het platteland van de stad? Ze zoeken het voor je uit in deze serie.

Over boeren wordt gezegd dat ze niet praten. Er zouden veel mentale problemen zijn onder (jonge) boeren, en tegelijk wordt er amper over gevoelens gepraat. Maar wat klopt daarvan? Herkennen onze jonge boeren dat beeld en hoe gaan zij zelf om met tegenslagen?

Voor veel boeren is bedrijfsopvolging het grootste probleem. Want wie wil er in deze tijd nog de boerderij van zijn ouders overnemen? Ook bij onze jonge agrariërs speelt dit. Waarom zou je 24/7 gaan werken in, voor boeren, onzekere tijden. Maar voor Maurice en Bram is dat geen vraag. Ook al hebben ze weleens getwijfeld, inmiddels zijn ze vol overtuigd: zij nemen de boerderij van hun ouders over.

Geef een reactie