Business of HYPE

Featured Video Play Icon

Er zijn veel uitdagingen verbonden aan de opkomst, maar wat Tremaine Emory (oprichter van Denim Tears) de afgelopen jaren heeft meegemaakt, is een heel ander verhaal. Van een aneurysma van de lagere aorta tot een controversieel en extreem publiekelijk vertrek uit zijn rol als creatief directeur van Supreme - zijn bijna-doodervaring bracht unieke lessen met zich mee die nog steeds van toepassing zijn op zelfs degenen die net beginnen.

In deze aflevering bespreken presentator Angelo Baque (oprichter, Awake NY) en Tremaine het onderwerpen van het ego, het vertrouwen in je merk en de morele verantwoordelijkheden van het vertellen van verhalen.

Wat is MSCHF? Wie zijn MSCHF? Performancekunstenaars? Streetwear Mavens? Een stelletje grappenmakers? De enige manier om er echt achter te komen is door rechtstreeks naar de bron te gaan. En zelfs dan is het een beetje verwarrend. Maar net als al het andere dat het collectief uitbrengt, lijkt dat precies door het ontwerp te zijn gedaan.

In deze aflevering gaat presentator Angelo Baque aan tafel met Lukas Bentel en Kevin Wiesner – twee leden van de enigmatische groep achter de Big Red Boot, Satan Shoes en 88 Holes – om te proberen alles in elkaar te passen.

Sage Elsesser is altijd bijzonders geweest: meer dan een skater, meer dan een model, meer dan een muzikant. Sage gedijt in de waas van zijn eigen kunstenaarschap. De laatste tijd heeft hij zijn weg gevonden als Navy Blue, en zoals je in deze aflevering zult ontdekken, gaan zijn invloeden net zo diep als zijn lyriek. Recentelijk werd Elsesser's zevende studioalbum Ways of Knowing met lovende kritieken uitgebracht onder zijn eigen label, Freedom Sounds.

BoH presentator Angelo Baque is vanaf het allereerste begin bij Sage. Samen traceren ze de wortels van hun relatie, evenals Sage's eigen aandeel in de introductie van Earl Sweatshirt bij Tyler the Creator.

Ontwerper en oprichter Kim Shui weerspiegelt haar eigen veelzijdige pad naar succes. Ze is een product uit New York City, Rome en een kind van Chinese immigranten. Ze heeft carrière gemaakt in het verweven van deze invloeden om kleding te creëren die wordt gedragen door Dua Lipa, SZA en vele andere beroemdheden.

BoH presentator Angelo Baque praat met Kim om de verschillende tactieken te bespreken die ze heeft toegepast om haar opkomst tot mode-icoon te vergemakkelijken: het vinden van de juiste soort plekken en het dragen van de juiste soort kleding.

Er waren maar heel weinig vrouwen die de door mannen gedomineerde streetwear scene van de eerste jaren konden doorbreken. Vashtie Kola blijft een van de meest iconische van allemaal. Vashtie was de eerste vrouw die in 2010 haar eigen Jordan ontwierp en startte vervolgens haar eigen merk Violette en regisseerde muziekvideo's voor onder meer Kendrick Lamar, Joey Bada$$ en Drake.

Ze blikt met oude vriend en presentator Angelo Baque terug op de jaren die ze samen op het toneel deelden. Van shop kids tot creative directors en label founders, de twee volgen de stappen om de top te bereiken.

Geef een reactie