Featured Video Play Icon

In ‘Julia en AI’ probeert Julia Koopman grootse doelen te bereiken met de hulp van artificial intelligence. Met haar digitale AI-hulpje scamt ze toeristen als reisleider, probeert ze beroemd kunstenaar te worden, date ze met robots, geeft ze een heel groot feest, strijdt ze tegen Marijn Kuipers na een week personal training en schrijft ze een comedyshow die ze voor groot publiek uit zal voeren. Komt dat wel goed?

Kun je met zelfgemaakte kunst (oké, een fantastische foto die AI maakte tot olieschilderij) in een museum hangen? Julia probeert het. En dat blijkt niet makkelijk. Daarvoor heb je buzz nodig en moet je al door Nederland hangen. Prima, gaat ze doen. Kan ze de kunstwereld overtuigen van haar artistieke talent...?

Robots nemen je baan over... je hoort het vaker. Maar kan AI de functie van cabaretier aan? Julia laat haar stand up comedy show door kunstmatige intelligentie schrijven... is dat wel grappig genoeg? Stefan Pop twijfelt er in ieder geval aan. Julia probeert het uit voor groot publiek.

Daten met een AI-gegenereerde chat... Is dit dé oplossing voor wie geen perfecte partner in vlees en bloed kan vinden? Want als je een robot precies vertelt wat je zoekt in een partner, kan deze je dan niet meer bieden dan een mens ooit zou kunnen? Julia zoekt het uit wanneer ze met drie AI-mannen op date gaat en eindigt met één favoriet. En met hém, duikt ze het bed in. Is zo'n robot een beetje goed in sexting?

AI neemt misschien banen over, maar kun je ook zonder kennis en kunde mét behulp van AI een functie meesteren? Bijvoorbeeld... als reisleider? Julia probeert het uit wanneer ze met enkel AI bij de hand, mensen door Antwerpen begeleidt.

Wat als AI je partyplanner is en een feest organiseert waarbij honderd door AI-gekozen bekende Nederlanders worden uitgenodigd met... jawel, honderd AI-gegenereerde uitnodigingen? Nou, dit dan.

Als je een week lang diehard getraind wordt door AI, kun je dan het niveau van fitgirls als Marijn Kuipers behalen? Julia Koopman probeert het en daagt Marijn uit voor een battle na haar week vol gym, tai chi, koud water en food prepping.

Geef een reactie