Meiden van Traditie

Featured Video Play Icon

Vrouwen die de hele dag zorgen voor het huishouden, de kinderen en manlief. In de nieuwe serie Meiden van traditie volgen we vier jonge conservatieve vrouwen. Ze zwemmen tegen de stroming in en kiezen deels bewust voor een leven achter het welbekende aanrecht. In de serie krijg je een kijkje in hun leven dat haaks staat op dat van veel leeftijdsgenoten. Hoe ziet hun ideale toekomst eruit? En de toekomst van Nederland?

Hoe is het om als jonge vrouw tegen de stroom van het moderne feminisme in te zwemmen? En wat in hun verleden heeft ervoor gezorgd dat ze het roer om willen gooien? In de tweede aflevering van Meiden van Traditie leggen Rinske (26), Zeynep (27) en Astrid (32) uit hoe hun pad naar traditionele waarden eruitzag. We leren over hun verleden en hun worstelingen met maatschappelijke druk.

De afgelopen maanden heb je het misschien wel in het nieuws of online voorbij zien komen: Trad wives. Een Amerikaans tiktok fenomeen waarin meiden pleiten voor een bestaan als huisvrouw, dat langzaam overwaait naar Nederland. Maar wie kiest hier nog voor in een vrije maatschappij? In Meiden van traditie volgen we jonge conservatieve vrouwen. Waarom zouden zij afhankelijk willen zijn van een man? En hoe kijkt hun omgeving naar hun soms controversiële gedachtegoed?

Geef een reactie