Featured Video Play Icon

Frags, Memes, Teamkills, Ganks, N00bs en Simps. Welkom in de wereld van 'Multiplayer', een nieuwe comedyserie over gamecultuur die zich afspeelt in de leukste gamewinkel van Nederland. In Multiplayer volgen we werknemers Minka, Janna, Ahmin en Borus & hun excentrieke baas Kees Knoppeman en zien we hoe ze dealen met nerdy betweters, retourfraude, midnight gamereleases, zeikerige Karens en veeleisende cosplay diva's. En dat allemaal terwijl ze de nieuwste games spelen, memes delen en het hoofd boven water proberen te houden in de waanzin. Dit is Multiplayer, een serie gemaakt door gamers, voor gamers.

Wanneer Minka thuis niet meer mag gamen, gaat ze samen met haar beste vriend Devin naar een oude gamewinkel voor de midnight release van een nieuwe vechtgame. Alleen loopt deze avond heel anders en belandt ze in een heftig gevecht om de game!

Minka begint aan haar eerste dag bij GameHome, maar moet ze onverwachtst strijden om haar plekje wanneer Kees de positie ook aan een ander heeft beloofd. Om de werkplek te winnen, moeten ze ervoor strijden...in een game dan.

Terwijl Minka probeert te wennen aan de gekke acties van haar eigenaardige manager Kees, verzint ze samen met Ahmin en Janna een manier om heel snel veel geld te verdienen. Als Grand Theft Gangsters hustlen ze oude spullen om snel rijk te worden - maar waar veel geld wordt verdiend, ligt een double cross op de loer.

Janna wordt gestalkt door een 'creeper' en smeekt Minka om een manier te vinden om van hem af te komen, terwijl Borus zich verliest in The Zims. Minka besluit om de 'creeper' een make-over te geven, met verschrikkelijke gevolgen.

De midnight release van 'Darkborne' staat voor de deur en de gemoederen lopen hoog op door de skimpy cosplay outfits. Minka doet alles om de release een succes te maken, maar roept de woede van Janna en Borus op zich af.

De winkel is veranderd in een Hypomon gym en daar komen heel veel kids op af die niets willen kopen, maar wel als stoorzenders door de winkel lopen. Kees wil zo snel mogelijk van ze afkomen, maar Ahmin ziet een kans om eindelijk een zeldzame hypomon kaart te bemachtigen.

Door de release van een nieuw horrorspel wil iedereen (behalve Borus) zich stoerder voordoen dan dat ze zijn en doen ze tegelijkertijd alles om elkaar bang te maken en het tegendeel te bewijzen.

OOF! Kees raakt verstrikt in een nieuwe VR wereld terwijl Janna obsessief vast komt te zitten in een cosy rpg. Het is aan Minka om ze te redden, inception-style. Maar ze heeft Inception nog nooit gezien, dus dat gaat natuurlijk helemaal mis.

De winkel gaat failliet, dus 'Press F to pay condoleances'. Maar Minka wil het er niet bij laten zitten en verzint een (te gecompliceerd en overdreven) plan om de winkel te redden, terwijl Janna alles doet om het hoofd boven water te houden.

Eind goed al goed - oh nee! Minka messed up en nu zitten ze toch nog in de problemen. De enige manier om de winkel te redden (en het seizoen af te sluiten) is met een gametoernooi. Maar net als Minka denkt dat ze GameHome heeft gered, krijgt ze de kans van haar leven en komt ze voor een verschrikkelijke keuze te staan.

Geef een reactie