Real Talk - I Am Aisha

Featured Video Play Icon

I Am Aisha over weggaan bij Top Notch, de downside van succes, ondernemen, werken aan album met King promise, Kojo Funds en meer!

In 2013 tekende I Am Aisha bij Top Notch. Begin 2014 verscheen haar ‘Hey Boy EP’. Rond de EP verschenen twee video’s en I Am Aisha speelde op diverse festivals en feesten. Eind 2014 begon Aisha met het werk aan een opvolger, vanuit haar thuisstudio die ze zelf heeft gebouwd. Ze wilde onafhankelijk kunnen werken aan nieuwe muziek wanneer zij dat wil. Daarna is ze met verschillende producers gaan zitten aan de demo’s en zijn ze langzaam gaan bouwen en schaven. Er ligt nu een mooi geheel, een eindresultaat waar ze super trots op is.

Op de Geisha EP staan gastbijdragen van Jayh, Dio en het nieuwe talent Zefanio. Producties komen van Reverse, Spanker, Serrano en Toby Carter. Uiteindelijk is het weer een heel persoonlijke EP geworden. De Geisha EP gaat de liefde, over een beklemmende relatie, elkaar los proberen te laten, over vriendschap, flirten, overwinnen, er staat een disstrack op en dat alles op super zieke producties.

Van haar moeder Jetty Weels, van de beroemde Nederlandse jaren '80 popgroep Mai Tai, kreeg Aisha als kind al veel mee. Ze heeft vele jaren en meters achter de rug in haar ontwikkeling als artieste en kent het klappen van de zweep. I Am Aisha deed mee met verschillende talentenjachten. Werkte samen met Donavon Nelson, de voormalige manager van George Michael en was deel van de meidenpopgroep LaliQ. Ze werkte ook samen met de producers van de Sugababes, diverse malen met Reverse en het duo The Opposites. Begin vorig jaar werd I Am Aisha gekroond tot SLAM! Spotlight artiest.

Geef een reactie