De beste anime van 2023 en 2024

Featured Video Play Icon
Popfiguren

De jaarlijkse anime special is gearriveerd en ook dit keer heeft filmmaker Wouter Hoes de allerbeste anime van 2023 nog eens op een rijtje gezet en blikken ze samen met hem vooruit naar de tofste producties die in 2024 moeten gaan verschijnen.

The Boy and the Heron zou natuurlijk de swan song worden van Studio Ghibli legende Hayao Miyazaki. De 83-jarige filmmaker zou met pensioen gaan na de release van zijn laatste film, maar daar lijkt ie toch aardig op terug te komen. Niemand die hierover zal klagen en ook The Boy and the Heron behoorde dan ook tot een van de beste anime uit 2023.

Oke, volgens de maatstaven en definitie mag deze show er eigenlijk niet bij staan, maar regels zijn er om gebroken te worden. Daarom moeten ze het absoluut over Blue Eye Samurai gaan hebben. Deze Frans / Amerikaanse Netflix show sloeg het afgelopen jaar in als een bom en wist ook Jelle enorm te bekoren. 

Solo Leveling was de anime die vorig jaar nog het meest in het oog sprong van titels die we dat jaar zouden gaan ervaren, it doesn't disappoint! Deze Koreaanse show kent veel raakvlakken met Sword Art Online en weet ook net zoals die franchise hogen ogen te gooien. Augmented humans met super abilities battlen tegen krankzinnige monsters met een gevarieerd design.

Suicide Squad Isekai is misschien precies wat je nodig hebt om die nare smaak van Rocksteady's Suicide Squad: Kill the Justice League weg te spoelen. Een aantal jaren geleden werden we al verwend met Batman Ninja en deze show lijkt daar nog eens een schepje bij bovenop te doen. De Suicide Squad zelf eindigt in een andere dimensie vol met magie en monsters, als ze er niet voor zorgen dat ze binnen 62 uur terugkeren naar hun eigen wereld dan ontploffen de nano-bommen in hun nek. 

Geef een reactie