Featured Video Play Icon

'Wicked' is al twintig jaar een van de meest geliefde musicals in het theater en is deze kerst nu eindelijk op het witte doek te bewonderen als een spectaculaire film.

In 'Wicked' maken we kennis met het nog onbekende verhaal van de Witches of Oz. Elphaba is een jonge vrouw die zich onzeker voelt vanwege haar ongebruikelijke groene huid die haar ware kracht nog moet ontdekken. Glinda is een populaire, geprivilegieerde en ambitieuze jonge vrouw die er nog achter moet komen wie ze zelf echt is.

De twee leren elkaar kennen als studenten aan de Shiz Universiteit in het magische Land van Oz en sluiten een onwaarschijnlijke maar innige vriendschap. Na een ontmoeting met de Wizard of Oz wordt hun vriendschap op de proef gesteld en zullen ze heel verschillende paden bewandelen. Door Glinda’s verlangen naar populariteit zal ze bezwijken voor de verleidingen van de macht. Elphaba is juist vastberaden om trouw te blijven aan zichzelf en aan de mensen om haar heen, wat onverwachte en schokkende gevolgen zal hebben voor haar toekomst. Na hun bijzondere avonturen in Oz zullen ze uiteindelijk bekend komen te staan als Glinda de Good Witch en Wicked Witch of the West.

'Wicked' is vanaf 28 november 2024 te zien in de bioscoop.

Geef een reactie