Gamen op de PC in 2024

Featured Video Play Icon

Het is de 'PC Maart'. Een maand lang lekker veel footage over gamen op de PC. In deze video bekijken ze of de PC inmiddels echt de place to be is voor gamers. Dat roepen PC gamers natuurlijk al vele jaren, maar wie weet valt er op dart ook echt objectief wat voor te zeggen. De Xbox brengt immers al haar games al naar de PC en de PlayStation doet dat ook steeds vaker. Feitelijk zijn er steeds minder pure console exclusieve games die nooit naar de PC worden geport. Op de games van Nintendo na dan. Ben je dus gek als gamer als je geen PC of handheld PC in huis haalt?Boris, JJ en Koos gaan er met elkaar over in discussie in dit item.

Ze draaien de zaken in deze video ook af en toe om. Wat zijn momenteel de beperkingen waardoor je als gamer geen PC wil aanschaffen? Is de hardware te ingewikkeld? Ligt de prijs van de aanschaf van een PC gewoon te hoog? Bestaat er nog steeds teveel gedoe met updaten van drivers en games? Iets wat op de console automatisch gaat. Alles passeert in deze video de revue.

Wat zijn momenteel de trends als het gaat om de tech in de PC en de peripherals zoals monitoren, toetsenborden en muizen? In dit eerste deel bespreken Koos en Steven de binnenkant van de PC. Van GPU's tot CPU's en van moederborden tot koeling-systemen.

PC-gamers zijn vaak jaar-in-jaar-uit bezig met het upgraden van hun device. Een hobby binnen een hobby zeg maar. De PC is er om games te spelen, maar dat wil je op de meest optimale manier. En dus kijk je altijd met een schuin oog naar de nieuwste ontwikkelingen in de hardware-industrie. Koos en Steven doen dat ook. Behoorlijk hardcore zelfs. En dus hebben ze een duidelijke mening als het gaat om stand van zaken en de trends op het gebied van de videokaarten-race tussen AMD, Nvidia en sinds kort ook Intel. Wat zijn de voor- en nadelen van de kaarten van deze drie bedrijven?

De twee heren kijken ook naar de ontwikkelingen op het gebied van raytracing en het inzetten van AI om beelden te verbeteren en de duiken in de kwestie AIO waterkoeling versus luchtkoeling. Overklokken mag ten slotte niet ontbreken. Is dat nog relevant vandaag de dag? Wanneer is het interessant en wat zijn andere goeie tips om met software jouw PC goed af te stellen. Al deze topics en meer komen voorbij in deze 'podcast' over PC hardware.

Koos, Boris en Steven gamen inmiddels al jarenlang op de PC. Dat mag voor niemand een verrassing meer zijn. Maar wat zijn dan de games die ze met de meeste plezier hebben gespeeld op dat platform? Die het meest indruk hebben gemaakt? Zijn het games waarin de muis of toetsenbord onontbeerlijk was? Of juist spellen die draaiden om brute graphics? Zijn het vooral nieuwe games of meer de klassiekers die de tand des tijds prima hebben weten te doorstaan? Je hoort en ziet hun antwoorden in deze video.

In het eerste deel bespraken Koos en Steven de binnenkant van de PC. PC hardware als GPU’s, CPU’s, moederborden en koeling-systemen kwamen langs. In deze editie bespreken Jasper en Koos de trends als het gaat om de tech buiten de PC zoals monitoren, boxensets ,toetsenborden en muizen.

Je kunt natuurlijk een fortuin uitgeven aan een hele dikke build, maar als je geen fatsoenlijk materiaal hebt om de beelden uit die bak op te bekijken en niks fijns om de boel aan te sturen, dan heb je een kat in een zak gekocht. Daarom vertellen Jasper en Koos jou hoe zij aankijken tegen de trends bij de peripherals op PC-gebied. Welke voorkeur(en) hebben zij als het aankomt op de keuze van een monitor, toetsenbord en muis? Hoe belangrijk is het geluid voor hen? En natuurlijk, wat gaat de handheld PC zoals de MSI Claw te weeg brengen in de PC wereld?

Deze keer is het tijd om het over games te gaan hebben. Een dikke PC is leuk en aardig, maar het is en blijft een vehicle om games op te spelen. En dus zetten ze Pik One op. Boris, Jelle en Koos moeten gezamenlijk gaan bepalen wat voor hen de meest pure PC-franchise is die ze ooit zijn tegenkomen. De franchise die hen het meest is bijgebleven en voor hen echt een PC-game definieert. De keuze is zoals altijd bij Pik One twaalf titels. Welke gaat het worden?  Baldur's Gate 3, Starcraft, Counter-Strike: Go of toch Microsoft Flight Simulator?

Je hebt PC-games die letterlijk geschiedenis hebben geschreven. Denk aan Quake, World of Warcraft, Diablo of Half-Life. Voordat de drie heren het lastige proces van wegstrepen aangaan, willen ze het er eerst over eens worden wat een PC-game dient te bieden. Is het de mix van nostalgie, graphics, performance of avontuur? Of zitten er toevallig ook hidden gems tussen wat de PC echt definieert? Wie gaat het worden en waar bepalen de drie hun keuzes op? Het antwoord krijg je in deze nieuwe editie van Pik One.

Als je een (fanatieke) pc-gamer bent, ga je waarschijnlijk ook hard op custom made PC builds en setups. Met RGB lampjes, dikke koeling systemen en andere attributen die jouw bak zwaar doen opvallen. Jelle en Koos behoren tot die doelgroep. Zeker Koos heeft al een aantal set-ups achter de rug en hij wil er binnenkort weer een nieuwe aan toe voegen. Net als Jelle, die zijn eerst build wil gaan bouwen. Een perfect pannel dus voor deze editie van 'Cool or Serious Uncool' die vol zit met de meest bijzondere bakken en setups. Waarvan ook een aantal van de community zelf. Welke zijn er cool en welke serious uncool? Het antwoord krijg je in deze video.

Je kunt een kant en klare PC kopen of er een laten samen stellen met de componenten die jij zelf hebt uitgekozen. Kost niet veel en je weet zeker dat alles werkt. Qua game-power biedt het ook exact dezelfde kwaliteit als een custom made PC build. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als je hem op jouw bureau wilt zetten of naast je TV, in plaats van onder het bureau of naast de Tv-meubel. Wat vinden de heren van de door JJ voorgeschotelde PC builds? Zitten er coole versies tussen of is het allemaal net te heftig? Wat is hun smaak en raken ze van sommige modellen geïnspireerd? Plus, wat heeft de community thuis staan? Je hoort en ziet het in deze video.

Geef een reactie