Gaming Journaal 5 januari 2023

Featured Video Play Icon

Welkom bij de allereerste editie van het GK Journaal in 2023. Ook dit jaar zullen ze voor jullie het nieuws bijhouden en de belangrijkste info regelmatig in hapklare digitale blokken serveren. Zodat je simpel bij blijft bij alles wat er gebeurd in deze dynamische industrie. Ditmaal is er nieuws vanaf de consumenten elektronica beurs in Las Vegas, de CES. PlayStation vertelde daar meer over hun PSVR 2 en presenteerde een nieuwe controller voor de PS5 voor mensen met een beperking: Project Leonardo. Verder is er meer duidelijkheid over de zogenaamde release window van Starfield en Redfall. En wat is er aan de hand met het ontwikkelingsproces van Fable? Heeft developer Playground de zaken nog wel goed onder controle? Dit en ander nieuws kun je zien en horen in het GK Journaal van donderdag 5 januari 2023.

Tijdens de CES presenteerde PlayStation niét de nieuwe PS5 met losse diskdrive, maar wel een nieuwe controller voor mensen met een beperking: Project Leonardo. De controller in kwestie is ontwikkeld in samenwerking met experts, leden uit de community en game ontwikkelaars. Het bevat een aantal uitwisselbare componenten, waaronder een aantal verschillende analoge stick caps en knoppen in verschillende vormen en maten, zodat het device ideaal afstelbaar is op de persoonlijke behoeftes.

Ook Xbox was in het nieuws. En dan vooral als het gaat om hun exclusieve games. Die blockbusters mogen namelijk nu wel eens een keer komen. In deze video hebben ze nieuwe info over Starfield, Redfall en Fable. Wanneer gaan die games uitkomen en verloopt het ontwikkelingsproces naar wens? Ook is er nieuws over de de nieuwe Zelda game, Tears of a Kingdom. Dat zou wel eens de laatste grote game op de huidige Switch kunnen zijn. Het complete verhaal hoor en zie je in deze allereerste editie van het GK Journaal in 2023.

Geef een reactie