Half-Life: Alyx Review

Featured Video Play Icon

Vele jaren 'martelde' Valve ons door geen nieuw deel van Half-Life uit te brengen. Dat terwijl die gasten potverdikkie de gestarte episodic content van de serie niet eens hadden afgemaakt. Want de content werd te veel voor een episodische aanpak. Lekker dan. Had dat eerder bedacht. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer. Bovendien is de misère nu gestopt. Want geloof het of niet, er is een nieuwe Half-Life op de markt. Geen remake, geen remaster, geen reboot, maar een echt nieuw deel: Half-Life Alyx. En Koos van Gamekings speelde hem voor ons allen.

Waarom Koos alleen vraag je jezelf misschien af? Gamekings test games toch altijd met meerderen? Ja, dat klopt. Maar ten eerste is Half-Life Alyx een VR-game. En ze hebben maar één HTC Vive bij Gamekings. En die heeft Koos meegekregen nu ze allemaal thuis werken. Ten tweede voelt bezwete goggles doorgeven in het tijdperk van het coronavirus niet echt goed. Mogelijk heb je Koos de afgelopen woensdag al bezig gezien op het Twitch-kanaal van Gamekings. Het was zichtbaar hard werken voor de man. Een VR-game spelen is nu eenmaal veel fysieker dan gewoon onderuit gezakt achter je PC gamen. Maar gefascineerd door wat de mensen van Valve op zijn goggles toverden, was hij duidelijk wel.

In deze review praat Koos over zijn spelervaring met Jelle. Een van de vele presentatoren die stikjaloers is op Koos omdat hij de game mocht spelen. Want ook bij ons heeft Half-Life een mythische status. Deel 1 is voor velen het begin van de FPS met een goed verhaal erin verwerkt. Hoe zit dat met Alyx? Is deze prequel wederom gezegend met een fascinerend en letterlijk zinnenprikkelend verhaal? Hoe speelt het? En het meest belangrijk, is dit dan eindelijk een VR-game die het genre echt een stap verder gaat brengen? Want tot nu toe was VR leuk en aardig, maar niet meer dan dat.

Geef een reactie