Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning Review

Featured Video Play Icon

Kingdoms of Amalur Re-Reckoning is de remaster van de game die acht jaar geleden uit kwam. Net als jouw karakter uit de game is het spel zeg maar herrezen uit de dood. In 2012 werd de old school versie van de game uitgebracht door 38 Studios en Big Huge Games. Helaas ging 38 Studios failliet en leek dit het eerste en laatste wat we van Kingdoms of Amalur hebben gezien. Althans... Dat dachten we. Op 6 September 2018 kocht THQ Nordic namelijk de rechten van Kingdoms. En meteen lieten ze een andere studio er mee aan de slag gaan. Twee jaar later is daar dan de remaster genaamd Kingdoms of Amalur Re-Reckoning. Is het knip-en plakwerk met een likje verf of juist een verrassend goede vernieuwde RPG ? Je hoort het in de Kingdoms of Amalur Re-Reckoning Review!

In de game kun je een karakter maken in drie verschillende classes: The Might, Finnesse en The Sorcerer. The Might lijkt op JJ zelf gemodeled te zijn. Dit is uiteraard een dude met spieren. Hij kan beter omgaan met heavy weapons en armour. Finesse is the one you need als je meer voor stealth gaat. Ook zul je een stuk wendbaarder zijn dan bijvoorbeeld The Might. En The Sorcerer spreekt voor zich. Als je van Magic houdt is dit de guy met wie je Amalur wilt doorkruizen. Je bent echter niet 100% gebonden aan de classes. Als jij als Might ook wat Magic wilt kunnen gebruiken is dat uiteraard mogelijk. Maar of dit verstandig is?

De afgelopen tijd vliegen de Remastered games ons om de oren. Maar is dat nou echt nog wel iets wat we willen in deze tijd? Soms kan het namelijk ook zonde zijn om de nostalgische herinneringen te verpesten door een ‘vernieuwde’ versie te spelen. Dit kan komen doordat de mechanics ouderwets aanvoelen of doordat de graphics er niet uit zien als iets van deze tijd. Wil je er achter komen of JJ blij wordt van deze remaster, check dan de Kingdoms of Amalur Re-Reckoning Review!

Geef een reactie