Let's Play - Bleeding Edge

Featured Video Play Icon

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de Xbox-fans. Microsoft strooit met onthullingen over de Xbox Series X en Game Pass is een aanbieding die je bijna niet meer kunt genieten. Dezelfde fans moeten echter niet naar het heden kijken. Want dat ziet er allemaal een stuk magerder uit. Uitgezonderd Ori and the Will of the Wisps komen er momenteel weinig goede exclusieve games uit voor de Xbox One. Aan die droogte moet nu een einde komen met de release van Bleeding Edge. Daan van Gamekings hengelde de game binnen en speelde een aantal potjes voor jullie.

Bleeding Edge is een multiplayer online combat game, gemaakt door de Britse developer Ninja Theory. Een toffe studio die jullie kennen van de fascinerende Hellblade-serie. De gameplay is vrij simpel uit te leggen. Bij de start van het spel kies je uit 12 karakters. Vrijwel allemaal hebben ze melee-aanvallen. De een close combat, de andere meer van afstand. Er bestaan drie klassen: Damage, Support of Tank. Op je scherm zie je drie balken die staan voor de verschillende vaardigheden waarover jouw karakter beschikt. Hoe langer je die vaardigheid gebruikt, des te meer de balk verkort. Elke vaardigheid heeft zijn eigen afkoelperiode. En voor de rest is het gewoon de map op gaan en knokken tot je de winst binnen hebt.

Klinkt dit je bekend in de oren? Dat zou goed kunnen. Het type gameplay en de grafische stijl hebben veel weg van Overwatch. Maar in plaats van schieten, sla je hier vooral. Er is niks mis met kopiëren. Je kent vast wel het gezegde 'Beter goed gejat, dan slecht verzonnen'. Maar dan moeten ze dus wel goed jatten. Daan is achter zijn PC gaan zitten en neemt na wat oefenen de eerste potjes voor jullie op om te laten zien wat Bleeding Edge is. Na het weekend volgt de review als hij en Koos er tientallen matches op hebben zitten.

Geef een reactie