Mafia 2 Definitive Edition Review

Featured Video Play Icon

Het kan je de afgelopen tijd niet ontgaan zijn, maar de industrie houdt momenteel erg van remasters. 2K Games ook. En dus komen ze met de Mafia Trilogy. In dit item reviewen Boris en JJ van Gamekings Mafia 2 Definitive Edition. En dan hoor ik je zeggen 'huh, waarom eerst Mafia 2'. Nou heel simpel. Omdat de remake van Mafia 1 pas in augustus 2020 uit komt. En deel 3 niet veel soeps was. Blijft Mafia 2, het beste deel in de serie over. Deze game werd tien jaar geleden uitgebracht door 2K Games.

Mafia 2 is de opvolger van zijn voorganger Mafia: The City of Lost Heaven. Je hoeft niet perse het eerste deel gespeeld te hebben om het tweede deel te begrijpen, want de verhaallijnen staan geheel los van elkaar. Mafia 2 is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die je samen met gangster Tony Scaletta moet door werken. Doelstelling is je opwerken binnen de machtige maffia familie. Lukt het jou om door alle missies te voltooien en je werk goed af te leveren aan de Maffia, dan is jouw kans op een plekje bij de Maffia familie een stuik groter geworden.

De bedoeling van een remaster is dat de oorspronkelijke game er nu beter uitkomt. Betere graphics, minder bugs en misschien wat kleine aanpassingen aan de gameplay. Is dat ook het geval bij de remaster van Mafia 2. Zorgt de remaster er voor dat de game weer als nieuw aanvoelt en dat het zich prima staande kan houden in het huidige open wereld geweld? Boris en JJ hebben de game in het weekend flink aan de tand gevoelt en verhalen in deze review over hun ervaringen.

Geef een reactie