Mafia Definitive Edition Review

Featured Video Play Icon

Afgelopen mei kwamen Mafia 2 Definitive Edition en Mafia 3 Definitive Edition uit. Remasters van de originele titels. 4 maanden later is hun oudere broer Mafia 1 ook aan de beurt. Maar in tegenstelling tot Mafia 2 en 3, is Mafia Definitive Edition echt een keiharde remake in plaats van een remaster. De originele game uit 2002, is helemaal opnieuw gemaakt voor de PS4, Xbox One en PC. Weet de remake van Mafia 1 de charmes van de originele game over te brengen naar de huidige consoles? Je ziet en hoort het in de Mafia Definitive Edition Review!

De originele Mafia kwam in 2002 uit op de Playstation 2, Xbox en PC. Dat is al weer heel wat jaartjes terug. Logisch dat 2K vond dat de originele Mafia een remake verdiende in plaats van een remaster. Voor de jongeren onder ons zal het namelijk de eerste keer zijn dat het mogelijk is om Mafia 1 te spelen. Mafia 2 en 3 zijn nog zo recent dat ze buiten de Definitive Edition's prima te spelen waren. Mafia 1 is daarentegen een ander verhaal. Dat ziet er vandaag de dag 'niet meer uit'. Niet getreurd. Vanaf vandaag is het mogelijk om het begin van de Mafia Trilogy te spelen op de huidige consoles! Met knisperversie graphics.

De Mafia Trilogy zat de laatste periode nogal in een dip. Deel 3 werd niet door iedereen even goed ontvangen en de remasters lieten ook te wensen over. Toen de remasters en de remake aangekondigd werden was er veel hype, een paar maanden later zijn alle ogen gericht op Mafia 1. En laten we eerlijk zijn, Mafia 1 is dé game waar iedereen echt op te wachten zat. Er stond dus veel druk op Hangar 13 om te presteren. Hangar 13 heeft een tweede kans gekregen om te laten zien dat zij de juiste mensen zijn voor de Mafia franchise. Weten zij met de Mafia remake een goede indruk achter te laten op Skate en JJ? Je ziet en hoort het in de Mafia Definitive Edition Review!

Geef een reactie