Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Remake

Featured Video Play Icon

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater is de eerste grote Metal Gear Solid game sinds 2018. Maar wel een met een randje. De bedenker van de franchise, Hideo Kojima, werkt niet meer mee aan deze game. Uitgever Konami heeft hem er uit gedonderstraald. En dat zint veel fans niet. Jasper, ook liefhebber van Solid Snake, is een van hen. Hij wil erg graag aan de slag met de remake van deze klassieker. Maar gaat het wel tof worden? Wordt het wel een signature Metal Gear nu de grote baas weg is? In deze video praten Jasper en JJ over de remake en wat hun verwachtingen zijn.

We hebben hier dus te maken met de remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater uit 2004. Dat was de vijfde hoofdgame in de Metal Gear-franchise en vreemd genoeg, qua chronologie, de eerste game uit de serie. Net als het origineel speelt de remake zich af in 1964 en volgt een FOX-agent Snake, die een Russische raketwetenschapper moet redden en de Shagohod, een Sovjet-nucleair superwapen, moet saboteren - terwijl hij ook zijn land moet vrij maken van het Soviet juk. Allesbehalve een simpele opgave die je met flink wat sneak- en actiewerk moet zien te klaren. Jasper deed het in 2004 graag. Meerdere keren zelfs. Gaat dat het gevoel straks hetzelfde zijn?

Een goede remake maken, is moeilijk. Dat is duidelijk als je alle remakes van de laatste jaren ziet. Een oude legende heeft een bepaalde vibe, een voor die tijd unieke aantrekkingskracht die je door de boel te vernieuwen ook goed kan verkloten. De klus is dus zwaar, en wordt er allesbehalve lichter op als de creator van het origineel er niet meer bij betrokken is. Konami heeft belooft dat ze het origineel trouw blijven. Geloven we dit? Denken wij dat Konami kan doen wat Capcom zo succesvol met de Resident Evil-serie heeft gedaan? Het antwoord krijg je in deze video.

Geef een reactie