Narcos: Rise of the Cartels Review

Featured Video Play Icon

De serie van Netflix is natuurlijk heel populair, maar de gamers kunnen nu ook aan de slag met de Narcos zelf. Sinds 19 november kunnen mensen op PC en PlayStation 4 los met Narcos: Rise of the Cartels. Op 21 november 2019 was het raak voor de Nintendo Switch-liefhebbers en op 22 november konden ook de mensen die een Xbox hebben beginnen aan de game. Jelle en Skate van Gamekings hebben een poging gewaagd en gaan de game proberen een plek te geven: kopen, budgetbak of slopen?

Narcos: Rise of the Cartels is gebaseerd op Netflix-serie. Dat is natuurlijk niet zo heel gek, want de Netflix-serie over Pablo Escobar en iedereen om hem heen is een enorm succes geweest. Sterker nog: de serie was een multi-award winner. En het leuke is: in deze game mag je een kant kiezen. Maar daar zomenteen meer over. De game vindt plaats in Colombia tijdens de jaren 80. Stel je team samen met een verscheidenheid aan klassenspecifieke rollen, sluit je aan bij hoofdpersonen, verbeter je vaardigheden en doe mee met keiharde turn-based gevechten waar al je acties gevolgen hebben. De gevechten vinden plaats in een behoorlijk hoog tempo, ondanks dat je dit misschien niet zou verwachten van een turned-based game. Voor de echte fans van dit soort games (zeker als die ook nog eens fan zijn van de serie) is dit misschien wel een game om een kans te geven.

Narcos of DEA? Dat is de keuze die je mag gaan maken in Narcos: Rise of the Cartels. En dit is natuurlijk geen makkelijke keuze. De Narcos staan, natuurlijk, onder leiding van Pablo Escobar. Wie kent hem niet. De DEA is de Drug Enforcement Administration, oftewel de good guys van de game. In essentie is de vraag dus of je de rol van bad guy (Narcos) of good guy (DEA) op je gaat nemen. De keuze is aan jou.

Geef een reactie