Nvidia GeForce NOW Review

Featured Video Play Icon

Er gaat bijna geen week voorbij of er komt wel weer een nieuwe, zogenaamde game streaming service voorbij. We hebben XCloud, Utomik, Google Stadia, PlayStation Now en Shadow al gehad en hoppa, daar komt GeForce NOW erbij. Natuurlijk, GeForce NOW is al een tijd in bèta uit, en er was de Shield, maar de dienst van GPU-gigant Nvidia is nu beschikbaar voor elke gamer op deze aardkloot. Gratis of tegen betaling. Met natuurlijk enkele fijne voordelen als je er voor lapt. Daan van Gamekings heeft GeForce NOW afgelopen week gecheckt en vertelt er alles over in dit item.

Gelukkig zijn al die diensten niet identiek. Er valt zeker wat te kiezen en er zijn duidelijke verschillen. GeForce NOW transformeert bijna elk(e) laptop, desktop, Mac, SHIELD TV of Android-apparaat in een high end gaming pc. Je hebt geen dikke bak meer nodig en kunt toch de meest veeleisende pc-games op al je apparaten spelen zonder dat je een mindere speelervaring krijgt. Althans, dat is wat Nvidia beweert. Daan heeft die bewering thuis onderzocht. JJ is benieuwd of het allemaal echt zo goed werkt. Want zo ja, dan is er voor hem opeens weer de mogelijkheid om dikke PC-games te gaan spelen. De man weigert immers een dure PC te kopen. Te ingewikkeld.

Een andere voordeel van GeForce Now is dat je gewoon gebruik kunt maken van de door jouw gekochte games op bijvoorbeeld Steam, de Epic Store of Uplay. Nvidia heeft geen eigen winkel waar je games koopt. Het zijn jouw games en het enige wat Nvidia doet is jou een service aanbieden waardoor je geen dure PC hoeft te bezitten om ze toch te kunnen spelen. Wat wel funny is, omdat Nvidia natuurlijk ook veel geld verdient aan hun krachtige videokaarten. Daan heeft in ieder geval een hoop te vertellen. Dus wil je weten of GeForce NOW wat voor jou is, dan weet je dat over een minuut of twintig.

Geef een reactie