Featured Video Play Icon

De strijd tussen Nvidia en AMD is er natuurlijk wel een. De niet aflatende ambitie van beide grootmachten om de nummer 1 te zijn als het gaat om grafische kaarten, zorgt voor een bikkelharde concurrentiestrijd. Eentje waarvan de gamers profiteren. Concurrentie zorgt immers voor innovatie, en innovatie zorgt er voor dat de PC al jarenlang het meest krachtige gamingplatform op deze aardkloot is.

Steven van Gamekings weet veel van GPU's en verdiept zich ook al jaren in de strijd tussen deze twee partijen. JJ is aan de desk aangeschoven om hem eens goed uit te horen over deze twist. Wanneer begon de strijd bijvoorbeeld? En wie deed de aftrap? Wie is er momenteel leading en waarom? En is die partij dan altijd leading geweest? Ook interessant is natuurlijk de vraag of de strijd de komende jaren tussen deze partijen blijft gaan? Of dat Intel zich er tussen kan gaan wringen? En is het feit dat maar twee bedrijven bepalen wat er gebeurd in GPU-land wel gezond? Zie je die monopolie positie terug in de kwaliteit, de snelheid van verschijnen van nieuwe producten en de prijs?

Maar Steven en JJ gaan natuurlijk ook in op de gevolgen van deze strijd voor de gamers. Wat merken zij er van? Is er verschil tussen de grafische kaarten van Nvidia en AMD en waar merk je dat aan? Hoe gaan PC producenten om met deze strijd? Bieden ze hun producten altijd aan met een keuze tussen GPU's van Nvidia of AMD? Als je een prefab desktop koopt, kun je dan ook van grafische kaart wisselen? En hoe werkt dat bij gaming laptops? Alle info over deze harde, maar ook fascinerende strijd tussen twee GPU-producenten en de gevolgen daarvan voor jouw PC, worden behandeld in deze video.

Geef een reactie