Oddworld: Stranger's Wrath Review

Featured Video Play Icon

Het is tijd om eens te gaan praten over de HD-versie van Oddworld: Stranger Wrath. Oddworld: Stranger Wrath HD dus. JJ en Emiel van Gamekings gaan eens praten over de game die sinds 2005 al uit is en nu dus een enhanced versie heeft gekregen op de Nintendo Switch. Maar is de HD-versie op de Nintendo Switch de moeite waard? Daar is deze review voor.

In deze game ben je een bounty hunter die voor geld op zoek gaat naar outlaws en ze dan dood of levend aflevert bij degene waarvan je de opdracht hebt gekregen. De tactiek (van ver af, stealth, guns blazing) en de manier waarop je dit doet is voor de mensen die de bounty (en dus je geld) leveren niet relevant. Als de job maar gedaan wordt. En hoe groter de opdracht en de outlaw die je moet vinden/doodmaken, hoe groter de beloning natuurlijk zal zijn.

De game kwam op 25 januari 2005 uit. In verloop van tijd is de game op behoorlijk veel platformen uitgekomen. Xbox, PC, PlayStation 3, OnLive, PlayStation Vita, iOS, Android, Ouya en de Mac App Store. En nu is er dus de enhanced versie voor de Nintendo Switch. Je kunt de game nu dus in HD spelen. Wat is er anders? Dat ga je natuurlijk in het item horen, maar er is in ieder geval flink wat gedaan aan de cut-scenes en visuals. Deze zijn nu dus, vanzelfsprekend, in HD te bewonderen. Verder zit er wel wat extra content bij, maar extreem veel is er op dat gebied niet verandert. En natuurlijk is de game geoptimaliseerd voor het spelen op een Nintendo Switch. Maar is het de moeite waard om de game nog eens te kopen voor de Nintendo Switch? JJ en Emiel proberen die vraag tijdens deze review te beantwoorden.

Geef een reactie