Persona 3 Reload Preview

Featured Video Play Icon

Gamekings mochten weer een keer buiten spelen. Jasper was uitgenodigd voor het driedaagse Persona 3 Reload event in Londen. Iets waar de Groninger graag op in ging, liefhebber als hij was van de originele Persona 3 game. Maar Jasper is ook lekker eigenwijs. En dus dus vroeg hij of hij wat eerder naar Londen kon vliegen en een dag eerder weg mocht omdat hij een andere klus had. Dat vond Sega goed, maar het had wel zijn gevolgen voor het verblijf in Londen. Dat verliep namelijk net even iets anders dan verwacht. Hoe dit afliep, zie je in deze video waarin een leuke vlog zit van Jasper's avontuur in de hoofdstad van Engeland. Verder praat hij natuurlijk, vanuit de studio, JJ en jou bij over de game. Dit is de Persona 3 Reload preview.

Persona 3 Reload is een RPG van developer Atlus. Het betreft de remake van het geliefde Persona 3 dat in 2006 verscheen. Deel 3 is het vierde hoofddeel uit de Persona-serie, dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van de grotere Megami Tensei-franchise. Net als in het originele spel speel je een middelbare scholier die tien jaar nadat zijn ouders omkwamen bij een dodelijk auto-ongeluk, terugkeert naar zijn geboortestad. Hij krijgt dan de power om een Persona op te roepen - oftewel een sterk alter ego - en sluit zich aan bij de Specialized Extracurricular Execution Squad (S.E.E.S.) Deze illustere groep heeft de taak om Shadows te verslaan en het mysterie van het Dark Hour te ontrafelen.

Er was de afgelopen jaren veel vraag naar een remake van Persona 3 vanwege de snel groeiende populariteit van de serie. Toen het oorspronkelijke deel uitkwam, was Persona veel meer een niche dan nu. Met dank aan vooral deel 5 is de game uitgegroeid tot een van de grotere anime-franchises in Japan. Ook in het Westen groeit de aanhang. Die wilden ongetwijfeld deel 3 gaan spelen, maar dan wel in een modern jasje. Jasper speelde het spel in Londen en verhaalt in deze video over zijn ervaringen.

Geef een reactie