Persona 3 Reload Review

Featured Video Play Icon

Tegenwoordig zijn Persona-games weer helemaal terug in de picture. Persona 3 Reload is daar één van. Deze JRPG werd ontwikkeld en uitgegeven door Atlus en is een remake van Persona 3 uit 2006. Dat is het vierde hoofddeel van de Persona-serie, dat zelf weer deel uitmaakt van de grotere Megami Tensei-franchise. Jasper was een van de gelukkigen die onlangs op trip is geweest om de game te testen. Is hij, nu het spel helemaal af is, blij met deze remake, of kun je deze titel gerust als overbodig beschouwen en hoort het in de budgetbak thuis? Jasper vertelt het je in de Persona 3 Reload review.

Net als in het originele spel, speel je in Persona 3 Reload een middelbare scholier, die tien jaar nadat zijn ouders omkwamen bij een dodelijk auto-ongeluk, terugkeert naar zijn geboortestad. Hij krijgt dan de power om een Persona op te roepen – oftewel een sterk alter ego – en sluit zich aan bij de Specialized Extracurricular Execution Squad (S.E.E.S.). Lekker naam by the way. Deze groep bikkels heeft de taak om Shadows te verslaan en het mysterie van het Dark Hour te ontrafelen.

Persona 3 Reload zou als remake behoorlijk opgefrist moeten zijn qua uiterlijk, graphics en gameplay. En zijn er toevoegingen van nieuwe systemen en functies die zijn geïntroduceerd in latere Persona-games. Dit alles zou bij moeten dragen aan een betere kwaliteit van de game, vergeleken met de oorspronkelijke release van Persona 3. En hoe hebben ze de Tartarus aangepakt? De gevechten, de vloeren van Tartarus en de sociale aspecten van Persona 3 bieden immers samen een rijke context voor het echte thema van de game: het vinden van een doel. Hoe is Jasper alles bevallen? Als iemand die het oorspronkelijke deel ook al speelde, heeft deze remake meerwaarde voor hem? Het antwoord krijg je in deze review.

Geef een reactie