PlayStation State of Play 2024

Featured Video Play Icon

Donderdagavond 31 januari was het dan eindelijk zo ver: PlayStation maakte de PlayStation-fans blij met een nieuwe State of Play. En laten we eerlijk zijn, dat werd ook wel een keer tijd. Want zo langzamerhand bekroop je het idee dat PlayStation een sabbatical had genomen. Niet is gelukkig minder waar, want in pak-hem-beet drie kwartier tijd kwamen 15 games voorbij. Nieuwe games, maar ook footage van aankomende releases die we al kenden. JJ keek de stream samen met de rest van de crew en somt in deze video de hoogtepunten op. Welke games sprongen er volgens de crew bovenuit, wat stelde teleur en hoe luidde het eindoordeel over de presentatie. Dit is de video over de hoogte- en dieptepunten van de PlayStation State of Play.

Vijftien games werden dus aan de wereld getoond. Sommige nieuw. Van andere games wisten we al van het bestaan af. Games als Dragon's Dogma 2 (morgen uitgebreid in EvdWL), Stellar Blade en Rise of the Ronin kregen bijvoorbeeld een uitgebreide gameplay trailer waardoor we nu beter weten wat we straks kunnen gaan verwachten. Dit soort trailers zijn altijd tricky omdat het getoonde kan tegenvallen na de opgepoetste CGI trailers waarmee games vaak als eerste worden gepromoot.

Maar er was dus ook nieuw werk. Games als Judas, Death Stranding 2 en Silent Hill: The Short Message wisten ons te verrassen. Maar was dat in positieve of negatieve zin? En wat voor games waren het? Kregen we al een launchdate of window mee? Of moeten we er echt nog een paar jaar op wachten? In deze video zet JJ alles voor je op een rij.

Geef een reactie