Resident Evil 4 Remake Review

Featured Video Play Icon

Nadat ze eerder deze week zombies hebben gesloopt, is het nu de beurt aan de immer smerige infected people. Een game die ze al vele maanden op in het vizier hadden, Resident Evil 4 Remake, mocht getest worden. En wat hadden ze daar een zin aan. Iedereen op de Gamekings redactie wilde bij de review zitten. Iets wat ze niet vaak meemaken. En al helemaal niet bij een remake. Want daar hebben ze het doorgaans niet zo op. Capcom heeft echter met de renovatie van Resident Evil 2 & 3 aangetoond dat ze exact weten wat remake nodig heeft om een echte remake te zijn. Beide games brachten bijkans compleet nieuwe spelervaringen. Hoe zit dat met de remake van deel 4? Je ziet en hoort het antwoord in de Resident Evil 4 Remake review.

Resident Evil 4 Remake is de '2023 versie' van een ware klassieker. Sterker nog, voor veel gamers is het vierde deel, het beste deel uit de reeks. Wij zijn die mening ook toegedaan. Deze legendarische titel 'remaken' is best een gewaagd project. Je kunt iets namelijk ook stuk renoveren. Even opfrissen. Deel 4 speelt zich af zes jaar na de biologische ramp in Raccoon City. Agent Leon S. Kennedy, één van de overlevenden van het incident, moet de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president redden. Hij vindt haar in een afgelegen Europees dorpje, waar iets goed mis is met de lokale bevolking. En dan weet je exact wat je te doen staat. Schiet, schop en hak je zelf een weg door een letterlijk en figuurlijke geïnfecteerde wereld.

JJ en Skate sloten zich een weekend lang op en maakten hun kamers donker. Is Capcom er in geslaagd om voor de derde keer op rij een echte remake van een game te produceren? Een remake die er voor zorgt dat je een totaal nieuwe spelervaring krijgt in plaats van dat je het oude spel in een ietwat opgepoetst jasje speelt? Het antwoord krijg je in deze review.

Geef een reactie