Featured Video Play Icon

Na eenmalig door Mossmouth uitgesteld te zijn naar 2020 is de opvolger van het moddervette Spelunky dan eindelijk hier: Spelunky 2. Bij Gamekings zijn er altijd wel presentatoren laaiend enthousiast als er een nieuwe platform game op de markt komt. Daan is vandaag aan de beurt om Spelunky 2 onder handen te nemen in deze Spelunky 2 Review. Dit is namelijk echt een Daan-game. Leveltjes doorbeuken in een vette art style, daar maken we Daan al gauw erg blij mee. Spelunky 2 is gebaseerd op unieke random challenges die veel spelers een heel satisfied gevoel geven. Want de levels zijn steevast frustrerend lastig.

Daan heeft zich een weekend lang verdiept in Spelunky 2. De game speelt zich af in een eindeloze ketting aan grotten. Dat betekent natuurlijk maar een ding. Dat is : exploren, verzamelen en surviven. Vooral heel veel surviven. Tot je een ons weegt. En exact dat zijn de componenten die Daan intenst gelukkig kunnen maken. En soms extreem gefrustreerd als hij weer voor de zoveelste keer van een platform kukelt. Het is dus de perfecte taak voor hem om te kijken of deze grotten uitdagend genoeg zijn voor hem. Gelukkig is Daan, wat velen van jullie ook weten, ook een dierenvriend. En dat komt mooi uit, want tijdens Spelunky 2 krijg je de taak om jouw eigen hulpje, de mopshond, van level naar level te helpen. Een uitdaging bovenop een uitdaging dus..

Wat heeft Spelunky 2 allemaal voor de platform-fan in petto? Lijkt de game veel op zijn eerdere voorganger of is het tweede deel juist uniek binnen dit o zo populaire genre? Heeft Spelunky 2 een vernieuwende magische formule? Heeft het echt een eigen smoel gekregen? Of is het meer een invuloefening? Daan gaat het jullie allemaal vertellen in deze Spelunky 2 Review.

Geef een reactie