The Lords of the Fallen Review

Featured Video Play Icon

Er waren ooit tijden dat de fans van Soulslike games, jaren moesten wachten tot ze met een nieuwe game uit hun genre aan de slag konden. Fast forward naar 2023 en er komen elk jaar meer soulslike games uit dan footies. Vlak na de release van het heerlijke Lies of P komt Lords of the Fallen uit. En we hebben dit jaar al Wo Long en Remnant II gehad. Logisch dat Skate zijn geluk niet op kan. Nog net bekomen van zijn geluksgevoel met het eerder genoemde Lies of P kan hij met deze duistere game aan de slag. Een game die veel gelijkenissen met de Dark Souls-serie vertoont. Hoe beviel hem deze game? Je gaat het antwoord krijgen in de Lords of Fallen review.

Lords of the Fallen is de reboot van de gelijknamige game die in 2014 uitkwam. In die tijd was het soulslike genre nog een echte niche en dus kreeg het spel weinig aandacht. Nu het genre door From Software populair is gemaakt, waagt developer Hexworks een nieuwe poging. In het spel trakteert de studio je op een enorme wereld waarin je als Dark Crusader de strijd aan kan gaan met Adyr, de demonengod. Die is namelijk uit zijn winterslaapje ontwaakt en maakt het leven voor de mensen tot een ware hel. En dus moet er stevig opgetreden worden.

Skate draait zoals bekend zijn hand niet om voor dit al type games. De uitdaging kan hem niet zwaar genoeg zijn. Hoe beviel Lords of the Fallen hem? Is de wereld net zo fijn duister als Dark Souls? Is de balans in de gameplay goed? Werkt de besturing soepel? Zijn de vijanden divers en uitdagend? Je krijgt het antwoord in deze video.

Geef een reactie