Xbox Series X specificaties

Featured Video Play Icon

Terwijl het lang doodstil blijft rondom de aankondiging van de PlayStation 5, windt Microsoft er geen doekjes om. Het is alweer de derde grote semi-onthulling van de volgende generatie Xbox. Dit keer kwamen daar ook een aantal hele interessante nieuwe features bij kijken die vooral user experience moeten gaan verbeteren.

Laten we beginnen met het geen waar het meest vraag naar is: hoe krachtig gaat de Xbox Series X nu zijn? De console zal draaien op een custom built AMD CPU volgens Zen 2 architectuur 8-cores geklokt op 3,8 GHz. Dat is in. totaal vier keer zo krachtig als de Xbox One en maar liefst twee keer zo krachtig als de onlangs uitgekomen Xbox One X. Daarnaast bevat de nieuwe Xbox 16 GB aan GDDR6 geheugen (t.o.v. 12 GDDR5 in One X) en een 1 TB NVMe SSD als opslag.

De controller van de Series X is ook onder handen genomen. Hoewel hij op het eerste oog niet veel verschilt met de controller zoals we die kennen, zitten er toch een paar grote verschillen in. Zo is de d-pad compleet vernieuwd, zit er een dedicated share-knop in het midden, hebben de bumpers andere grips en is hij weer een stukje ergonomischer.

Ook deed Microsoft officieel twee nieuwe features van de console uit de doeken. Het eerste was vooral om aan te tonen hoeveel korter de laadtijden zijn geworden. State of Decay werd hierbij als voorbeeld gebruikt. Waar de One X er langer dan een minuut over deed, kon de Series X het slechts in luttele seconden.

De andere feature was de Quick Resume mode waarbij verschillende games tegelijkertijd in slaapstand kunnen worden gezet. Nu kennen we dergelijke features al, behalve dat dat altijd om slechts een enkele game ging. Naar verluidt zou dit komen omdat Microsoft de staat. van de. game tijdelijk kan verplaatsen van het RAM geheugen naar de interne SSD.

Geef een reactie