Featured Video Play Icon

Arayes is simpel gezegd de pita gehakt uit het Midden-Oosten. Arayes zelf maken? Bekijk hier de video!

Tahin dip saus

  • 3 teentjes knoflook
  • 140 gram tahin
  • ½ theelepel komijn
  • ¼ theelepel Korean pepperflakes
  • ½ theelepel zout
  • 80 milliliter water
  • 2 eetlepels citroensap
  • Handje verse peterselie
  • 1 à 2 eetlepels yoghurt

Toum (Libanese knoflooksaus)

  • 65 gram knoflook teentjes
  • ½ theelepel zout
  • 30 milliliter citroensap
  • 30 milliliter ijswater
  • 300 milliliter zonnebloemolie

Gehakt mengsel

  • 500 gram rundergehakt
  • ½ ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 15 gram peterselie
  • Klein handje verse munt
  • 2 à 3 eetlepels tomatenpuree
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1½ theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel piment
  • ½ theelepel Korean pepperflakes
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels granaatappel melasse

Pita

  • 500 gram broodbloem
  • 1 zakje instant gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 350 milliliter lauw water
  • 30 milliliter zonnebloemolie

Geef een reactie