Featured Video Play Icon

Je hebt ze vast wel zien liggen op uitmarkten, buurtfeesten, Surinaamse toko en festivals: de Bara. Een Hindoestaans/Surinaamse snack aardappel, sambal of mango chutney. Maar vaak vullen ze hem ook met kip masala.

Bara deeg

  • 650 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram oerdi besan (meel van mungbonen)
  • 2 eetlepels Hindoestaanse masala
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 7 gram gedroogde gist
  • 2 theelepels zout
  • 125 gram spinazie
  • 4 eetlepels Heartbeat Scorpion Hot Sauce
  • 450 milliliter water

Simpele kip Masala

  • 2 uien
  • 6 kippendijen
  • 2 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 30 gram masala kruiden
  • 400 gram gehakte tomaten
  • 1 blokje kipbouillon
  • 3 eetlepels Heartbeat Scorpion Hot Sauce
  • 100 milliliter water

Geef een reactie