Beschuitstuitâh met sallûf

Featured Video Play Icon

Het recept van vandaag is goed voor een typisch Hagenees gerecht, namelijk een beschuitstuitâh met sallûf, beter bekend als een broodje gehaktbal met mayonaise.

Witte bolletjes

  • 500 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 10 gram instant gist
  • 50 gram boter
  • 25 gram basterdsuiker
  • 10 gram zout

Beschuitstuitâh’s (gehakt ballen)

  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 50 milliliter volle melk
  • Snufje verse nootmuskaat
  • 300 gram rundgehakt
  • 300 gram varkensgehakt
  • 1 kleine ui
  • Paar takjes peterselie
  • 3 beschuiten
  • 1 pakje boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 milliliter water
  • Scheutje ketjap
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Sallûf (Mayo)

  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • Zout en peper

Geef een reactie