Featured Video Play Icon

Buldak of vuurkip is een zwaar gekruid, gebarbecued kipgerecht. Pittige Koreaanse kip met gesmolten mozzarella kaas. Wat kan je hier nou niet lekker aan vinden?

Nurungji (gebrande rijst)

  • 100 gram sushirijst
  • 200 milliliter water
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel suiker

Buldak (vuurkip)

  • 750 gram kippendijen
  • 100 milliliter soja saus
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 100 milliliter water
  • 40 gram honing
  • 60 gram gochujang (Koreaanse Chilli pasta)
  • 30 gram gochugaru (Korean pepperflakes)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 10 teentjes knoflook
  • Stukje gember van 2,5 cm
  • 1 eetlepel vers gemalen peper
  • 3 rode pepers
  • 150 gram mozzarella
  • 3 lente-uien
  • 1 eetlepel sesam zaadjes

Geef een reactie