Featured Video Play Icon

Een gewone burrito is al lekker, maar een gefrituurde burrito is nog beter! De Chimichanga is een gefrituurde burrito die veel voorkomt in Texas - Mexico en andere zuidwestelijke Amerikaanse gerechten. Heerlijke vulling van langzaam gegaarde kip, rijst en bonen in een krokant jasje.

Tortilla

  • 300 gram patent bloem
  • 50 gram boter
  • 200 milliliter lauw water

Kip vulling

  • 3 gedroogde ancho pepers
  • 3 gedroogde chipotle pepers
  • 5 gedroogde rode chilli pepers
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik hele tomaten
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chipotle poeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 6 kippendijen
  • Zout en peper
  • 350 milliliter water

Avocado crème

  • 2 rijpe avocado
  • 60 gram sour cream
  • 1 limoen
  • ½ jalapeno
  • 2 teentje knoflook
  • Zout en peper

Vulling

  • 1 blik zwarte bonen
  • 200 gram witte rijst
  • 200 gram cheddar
  • ¼ fles zonnebloem/arachide olie

Geef een reactie