Featured Video Play Icon

Dan Dan noedels of Dan Dan mian, is een noedelgerecht afkomstig uit de Chinese Sichuan-keuken. Het bestaat uit een pittige saus die meestal geconserveerde groenten, chili-olie, Sichuan-peper, varkensgehakt en lente-uitjes bevat, geserveerd met noedels.

Chili olie

  • 2 eetlepels Sichuan peperkorrels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 240 milliliter zonnebloem of arachide olie
  • 30 gram rode peper flakes

Gebakken vlees

  • 3 theelepels olie
  • 250 gram procureur
  • 2 theelepels zwarte bonensaus
  • 2 theelepels shoaxing wijn
  • 2 theelepels sojasaus
  • ½ theelepel five spices
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram Sui mi ya cai

Dan Dan saus

  • 2 eetlepels Chinese sesampasta of tahini
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • ¼ theelepel five spices
  • ½ theelepel Sichuan poeder
  • 120 milliliter chilli olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 milliliter heet water

Chinese noedels

  • 300 gram brood bloem
  • ¼ theelepel zout
  • 150 milliliter water

Toppings

  • 1 zak bok choy of pak soi
  • 150 gram ongezouten gehakte pinda’s
  • 3 lente uien

Geef een reactie