De perfecte risotto

Featured Video Play Icon

Na vele verzoeken eindelijk een risotto recept! Maar we gaan wel een beetje uitpakken want het moet wel lekker worden. Kreeft en risotto is een top combinatie, dus dat gaan we bouwen vandaag! En heb je nou geen zin om kreeften bouillon te maken? Gebruik dan gewoon groenten, kip of rund bouillon blokjes!

Kreeft Bouillon

  • 2 hele kreeften
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 selderij
  • 2 laurier blaadjes
  • 6-8 takjes verse tijm
  • 1 theelepel venkelzaad
  • Snuf red pepper flakes
  • 3 eetlepels olijf olie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 milliliter droge witte wijn
  • 1,5 liter water (waar je je kreeften in gekookt hebt)

Pocheren kreeft

  • 110 milliliter water
  • 1 eetlepel zout
  • 2 knoflook teentjes
  • 3 takken verse tijm
  • 250 gram ongezouten boter (in blokjes toevoegen)

Risotto

  • 1 eetlepel olijf olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram Arborio rice
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 900 milliliter kreeft bouillon
  • Kreeft vlees in stukken
  • 2 eetlepels boter
  • 1 citroen (zesten)
  • Zout en peper
  • 10 gram verse bieslook
  • 200 gram Parmezaanse kaas

Geef een reactie