Featured Video Play Icon

Hong Shao Rou is een klassiek varkensvleesgerecht uit China, rood gekookt met buikspek en een combinatie van gember, knoflook, aromatische kruiden, pepers, suiker, steranijs, lichte en donkere sojasaus en rijstwijn. Hong Shao Rou zelf maken? Bekijk hier de video!

Hong Shao Rou

  • 600 gram buikspek
  • 2 eetlepels olie
  • 1 liter water
  • 120 milliliter Shaoxing kookwijn
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 6 plakken gember
  • 3 lente uien
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde chili's
  • 2 laurierblaadjes
  • ¼ sinaasappel
  • 20 gram steen suiker / 1½ eetlepel kristal suiker
  • 1 theelepel suiker

Chinese komkommer salade

  • 1 komkommer
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Chinking azijn of rijst azijn
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels chili crisp olie

Geef een reactie