Japanse Gyoza

Featured Video Play Icon

Vandaag maken we Gyozas, de Japanse dumplings waar je je misselijk aan eet bij de all you can eat sushi. Je kent het wel, 4 á 5 rondes schransen maar je eet teveel en te snel en tegen de tijd dat ronde 5 er is zit je al vol. Maar het is te laat en je hebt al besteld. Eet bewust en maak deze Japanse heerlijkheid gewoon in je eigen keuken.

Vulling

  • 350 gram varkens gehakt
  • 140 gram Chinese spitskool
  • 2 bosui
  • 2 shiitake
  • 2 teentje knoflook
  • 2,5 centimeter gember geraspt
  • 1 theelepel sake
  • 1 theelepel sesam olie
  • 1 theelepel sojasaus
  • ¼ theelepel zout
  • Verse peper
  • 80 milliliter water

Dip saus

  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 2 eetlepels sojasaus

Gyoza deeg

  • 275 gram patentbloem
  • 150 gram water
  • ¼ theelepel zout
  • Maizena

Geef een reactie