Japanse pannenkoeken

Featured Video Play Icon

Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek. De naam is een samenstelling van 'okonomi' en 'yaki', wat vrij vertaald 'gebakken/gegrild zoals je wilt' betekent. In deze video zien we een recept voor 7 à 8 Japanse pannenkoeken wat ongeveer 45 minuten in beslag zal nemen.

Dashi (Japanse bouillon)

  • 1 stuk kombu (gedroogde zeekelp)
  • 3 gedroogde shiitakes
  • Klein handje katsuobushi
  • 1 liter water

Okonomiyaki saus

  • 4 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels Worcestershire saus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels witte kristal suiker

Okonomiyaki beslag

  • 500 milliliter dashi of je favoriete bouillon
  • 4 eieren
  • 250 gram witte patent bloem
  • 80 gram geraspte nagaimo (Japanse yam of 1 theelepel baking soda)
  • 250 gram grof gesneden witte kool
  • 4 eetlepels tenkasu (gefrituurde tempura stukjes)
  • 2 eetlepels ingemaakte grof gesneden gember
  • 8 gesneden lente-uien en 2 voor topping
  • 100 gram taugé

Okonomiyaki vulling

  • 300 gram rauwe dun gesneden buikspek
  • 200 gram dun gesneden champignons
  • 300 gram geraspte jonge kaas

Okonomiyaki topping

  • Snuf Aonori (gedroogde zeewier)
  • Klein handje Katsuobushi (Gedroogde bonito schaafsel)
  • Japanse kewpi mayo

Geef een reactie