Featured Video Play Icon

Een lekkerbekje is gebakken visfilet dat eerst door een beslag is gehaald en vervolgens word gefrituurd. In deze video zien we 3 verschillende lekkerbekjes met een zelfgemaakte cocktailsaus, viskruiden en bierbeslag.

Mayonaise

  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • Zout en peper

Cocktailsaus

  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel cognac
  • 5 druppels worchestershiresaus
  • ½ citroen
  • Snuf Koreaanse Peperflakes
  • 300 milliliter mayo

Bierbeslag

  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 375 milliliter bier

Viskruiden

  • 2 theelepels gemalen mosterdzaad
  • 2 theelepels witte peperpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel Koreaanse Peperflakes

Lekkerbek

  • 1 heekfilet
  • 1 hele wijting
  • 1 hele kabeljauw

Geef een reactie