Marokkaanse tajine met vis

Featured Video Play Icon

Tajine met vis in Marokkaanse stijl! Kijk hier hoe je dit gezonde recept bereidt in de tajine; met vis (kabeljauw), tomaat, citroen, ui en een kruidenmix ras el hanout. Suzanne kookt deze keer samen met de Healthy Sisters!

In Nederland komen vele culturen samen. In de serie Wereldse Recepten maken ze klassieke gerechten uit de wereldkeuken met een gezonde twist. Dat doen ze samen met bekende koks en Influencers. In deze video zijn de Healthy Sisters te gast, samen maken ze heerlijke Marokkaanse couscous.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels ras en hanout kruiden
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 volkoren Marokkaans brood of volkoren stokbrood

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 550 kcal
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Waarvan suikers: 8 gram
  • Vet: 15 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 2 gram
  • Vezels: 10 gram
  • Zout: 1,7 gram

Geef een reactie