Nederlandse koeken

Featured Video Play Icon

Boterkoek, gevulde koek en de roze koek zijn alle drie koeken van Nederlandse bodem. Deze heerlijke Nederlandse koeken zelf maken? Bekijk hier de video!

Roze koek

  • 150 gram boter
  • 150 gram witte basterd suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • ¼ theelepel zout
  • 170 gram bloem
  • 1 citroen
  • 100 gram frambozen
  • 200 gram poedersuiker

Gevulde koek

  • 165 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • ¼ citroen
  • ¼ theelepel zout
  • ½ ei
  • 1 eetlepel water
  • 300 gram bloem
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram suiker
  • ¼ citroen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water

Boterkoek

  • 300 gram bloem
  • 300 gram ongezouten boter
  • 200 gram suiker
  • Snuf zout
  • ½ vanillestokje
  • ½ citroen
  • 1 ei

Geef een reactie