Perfecte kerst menu

Featured Video Play Icon

Vier video's van kerstrecepten voor het perfect kerstmenu, met in de eerste video Rode wijnsaus, Beurre Blanc en Hollandaise saus!

Rode wijn saus

  • 250 gram sjalotjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 eetlepels balsamico azijn
  • 400 milliliter rode wijn
  • 400 milliliter runderbouillon
  • 2 eetlepels boter

Buerre Blanc

  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 60 milliliter witte wijn azijn
  • 3 sjalotjes
  • 80 milliliter slagroom
  • ¼ theelepel zout
  • ⅛ theelepel witte peper
  • 230 gram ongezouten boter

Hollandaise saus

  • 3 eigelen
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 1 eetlepel heet water
  • 225 gram ongezouten boter
  • Snufje Koreaanse peperflakes
  • Snufje zout

De bovenstaande sausjes gaan perfect met vlees, vis en bloemkool.

Gesmoorde Short ribs

  • 1 kilogram short ribs met bot
  • 1 theelepel zout en peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 selderij stengels
  • 2 winterpenen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 milliliter rode wijn
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 10 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes

Zalm met een Parmezaan korstje

  • 1,3 kilo zalm
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 gram panko
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takken verse tijm
  • ¼ theelepel Korean Pepperflakes
  • 6 eetlepels gesmolten boter

Hele bloemkool uit de oven

  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 milliliter water

We hebben al wat sausjes, vlees, vis, groenten en nu nog een stukje aardappel. In deze video 3 soorten bereidingen voor het perfecte kerst menu. Aardappelpuree, Hasselback en Fondant aardappelen.

Aardappelpuree

  • 1,5 kilogram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel zout
  • 60 gram boter
  • 120 milliliter volle melk
  • ½ theelepel zout
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • Verse bieslook

Fondant aardappelen

  • 350 milliliter runderbouillon
  • 1 kilogram vastkokende aardappelen
  • Zout en peper naar smaak
  • 30 milliliter zonnebloemolie
  • 60 gram ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takken tijm

Hasselback aardappelen

  • 1 kilogram Iets kruimige aardappelen
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 takken rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak

Honing geglazuurde spruiten

  • 700 gram spruiten
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram honing
  • 80 milliliter rode wijn azijn
  • 1 theelepel Korean pepperflakes
  • ½ theelepel zout
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 3 lente uien

Bruine boter wortelen

  • 700 gram bospenen
  • 115 gram ongezouten boter
  • 4 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 takken tijm
  • Halve bos peterselie

Haricots verts met amandelen

  • 500 gram haricots verts
  • 50 gram ongezouten boter
  • 100 gram amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote sjalot
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • Zout en peper naar smaak

Geef een reactie