Featured Video Play Icon

Iedereen kent wel de Turkse pizza maar ken je ook de Turkse pide? 3 verschillende vullingen in een heerlijk broodje. De moeite waard om eens te proberen!

Gehakt pide

  • 200 gram rundergehakt of runderrib lap
  • 7 gram verse koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Korean pepperflakes
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ groene paprika
  • ½ ui
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook

Spinazie pide

  • 300 gram spinazie
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram Turkse witte kaas
  • 150 gram Kaşar (Turkse jonge kaas)
  • Zout en peper

Sucuk en kaas pide

  • 200 gram geraspte Kaşar
  • 12 plakken sucuk (Turkse knoflook worst)
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 ei

Pide deeg

  • 300 gram patent bloem
  • 2 zakjes instant gist (14 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 240 milliliter lauw water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie

Geef een reactie