Featured Video Play Icon

Pierogi is een deeggerecht met vulling, dat vooral gegeten wordt in Polen, Wit-Rusland, Rusland, Oekraïne, de Baltische landen, Tsjechië, Slowakije en andere Slavische landen. Pierogi zelf maken? Bekijk hier de video!

Pierogi deeg

  • 700 witte patent bloem
  • 2 theelepel zout
  • 8 eetlepels boter
  • 125 milliliter water
  • 125 milliliter volle melk
  • 2 eieren

Aardappel kaas vulling pierogi

  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram twarog (witte kaas)
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 gram blokjes ontbijt spek
  • 125 milliliter zure room
  • Bieslook

Vlees vulling pierogi

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper

Geef een reactie